Du behöver
- 3 st äggvitor
- 2 dl socker
- 1 st espresso portionsrör Nescafe
Ugn:125°
Till chokladsås:
0.75 dl socker
0.75 dl kakaopulver
0.75 dl vatten
Garnering:
1.5 dl vispgrädde
1 st burkar persikohalvor (227 g, netto 140 g)
1 dl portvin (kan uteslutas)
Det här behövs till 10 maränger (4 port):
Gör så här
1
Vispa äggvitor och socker till marängsmeten över en kastrull med sjudande vatten. Smeten ska bli tjock och fast och det kan ta bortåt 10 minuter. Använd gärna elvisp.
2
Tillsätt kaffepulvret och klicka ut smeten på en plåt täckt med bakplåtspapper. Skjut in plåten mitt i den uppvärmda ugnen och låt marängerna stå inne i 40 minuter.
3
Blanda ihop socker, kakaopulver och vatten till såsen i en kastrull. Låt såsen koka upp och sedan koka till simmig konsistens. Vispa grädden.
4
Bottna 4 desserttallrikar med grädden. Lägg på maränger, stänk portvin ovanpå och ringla sedan chokladsås över. Garnera med persikoklyftor.