Marängsviss med vuxensmak

Marängerna kan bakas flera dagar i förväg och förvaras torrt och svalt.

Du behöver

  • 3 st äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1 st espresso portionsrör Nescafe

Ugn:125°

Till chokladsås:

0.75 dl socker
0.75 dl kakaopulver
0.75 dl vatten

Garnering:

1.5 dl vispgrädde
1 st burkar persikohalvor (227 g, netto 140 g)
1 dl portvin (kan uteslutas)

Det här behövs till 10 maränger (4 port):

Gör så här

1
Vispa äggvitor och socker till marängsmeten över en kastrull med sjudande vatten. Smeten ska bli tjock och fast och det kan ta bortåt 10 minuter. Använd gärna elvisp.

2
Tillsätt kaffepulvret och klicka ut smeten på en plåt täckt med bakplåtspapper. Skjut in plåten mitt i den uppvärmda ugnen och låt marängerna stå inne i 40 minuter.

3
Blanda ihop socker, kakaopulver och vatten till såsen i en kastrull. Låt såsen koka upp och sedan koka till simmig konsistens. Vispa grädden.

4
Bottna 4 desserttallrikar med grädden. Lägg på maränger, stänk portvin ovanpå och ringla sedan chokladsås över. Garnera med persikoklyftor.

Scroll to Top