Filéer med italiensk fyllning

Med kycklingfiléer gör du lätt helgens perfekta bjudrätt.

Du behöver

  • 500 g förpackning lårfiléer
  • 8 st soltorkade tomater i olja
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 1 msk olja eller vitlök
  • 2 msk vitlöksklyftor marinerade
  • 140 g bacon
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond

Ugn: 200°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Vik ut lårfiléerna och banka ut dem med undersidan av en gryta.

2
Mixa ihop tomater, basilika, olja och vitlök. Fördela hälften av fyllningen på filéerna och vik ihop dem.

3
Linda bacon runt kycklingen och fäst med tandpetare. Bryn runt om i smör.

4
Lägg över köttet i en form och stek det klart i 20 minuter i ugnen. Koka upp crème fraiche, vatten, fond och resten av fyllningen och servera det till. Servera också klyftpotatis och en tomat- och gurksallad med lime och olivolja som tillbehör.

Scroll to Top