Du behöver
- 500 g förpackning lårfiléer
- 8 st soltorkade tomater i olja
- 0.5 kruka färsk basilika
- 1 msk olja eller vitlök
- 2 msk vitlöksklyftor marinerade
- 140 g bacon
- 1 msk smör eller margarin
- 1 dl crème fraîche
- 1 dl vatten
- 1 msk kycklingfond
Ugn: 200°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Vik ut lårfiléerna och banka ut dem med undersidan av en gryta.
2
Mixa ihop tomater, basilika, olja och vitlök. Fördela hälften av fyllningen på filéerna och vik ihop dem.
3
Linda bacon runt kycklingen och fäst med tandpetare. Bryn runt om i smör.
4
Lägg över köttet i en form och stek det klart i 20 minuter i ugnen. Koka upp crème fraiche, vatten, fond och resten av fyllningen och servera det till. Servera också klyftpotatis och en tomat- och gurksallad med lime och olivolja som tillbehör.