Filéer med paprikatopp

En perfekt bjudrätt som kan förberedas fram till ugnsbakningen.

Du behöver

  • 1 st röd paprika
  • 1 st grön paprika
  • 1 st rödlök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 75 g fetaost
  • 4 st kycklingfiléer
  • 10 st svarta oliver
  • 2 msk pressad citron
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 dl vatten
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk maizena redning
  • salt och peppar

Ugn: 200°

salt och peppar

Fräsch potatissallad:

500 g färskpotatis (eller fast potatis)
8 st sparris gröna
1 st avokado
15 st cocktailtomater
1 st rödlök
0.5 st honungsmelon

Dressing:

1 st citron rivet skal och pressad saft
3 msk olja
salt och peppar
färsk timjan

Ugn: 200–225º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Skala, dela och skiva löken. Fräs paprika och lök i 1 msk smör.

2
Ta pannan av värmen och smula i fetaosten. Krydda och bryn filéerna i resten av smöret.

3
Lägg filéerna i en form och toppa med paprikafräset. Strö över oliver. Koka ur stekpannan med citronsaft, fond, vatten och grädde.

4
Red av med redning, smaka av med salt och peppar och häll såsen i formen runt kycklingen.

5
Tillaga klart i ugnen i 15 minuter tills köttsaften är ofärgad. Servera med ris och sallad.

6
Sätt in köttet i 100° varm ugn när ni sätter er till bords. Köttet behöver ca 15 minuter för att bli mediumstekt, ca 60° innertemperatur.

7
Lägg en skiva ankleverpastej på filén vid serveringen. Toppa med hackade svarta oliver. Servera med kokta haricots verts och paprikatärningar, madeirasåsen och mandelpuckarna.

Scroll to Top