Medelhavets köttfärspaj

Yoghurt, oliver och provensalska kryddor ger denna paj smak av medelhavet.

Du behöver

Pajdeg:

2.5 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk vatten

Fyllning:

250 g nötfärs
1 st röd lök klyftad
2 st stjälkar selleri skivade
100 g champinjoner i bitar
salt svartpeppar

Äggstanning:

2 st ägg
1.5 dl grekisk yoghurt
1 tsk Herbes de Provence
salt svartpeppar

Dekoration:

1 dl kalamataoliver urkärnade
små tomater
rosmarin

Ugn: 225º

Det här behövs:

Gör så här

1
Hacka samman vetemjöl och smör i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en boll. Tryck ut degen i en avlång pajform, ca 10 x 30 cm. Ställ in den i kylen 30 minuter. Nagga botten på pajskalet och förgrädda i nedre delen av ugnen, ca 8 minuter.

2
Fräs färs, lök, selleri och champinjoner i smör i en stekpanna. Smaka av med salt och peppar. Bred ut fyllningen i formen.

3
Vispa samman ägg, yoghurt, Herbes de Provence, salt och peppar. Häll det över fyllningen. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 20 minuter.

4
Dekorera med delade oliver, små tomater och rosmarinkvistar. Servera med sallad.

Scroll to Top