Nudelsoppa

Du behöver 125 g lövbiff 1 st röd paprika 10 cm purjolök 1 msk smör eller margarin 6 dl vatten 1 st grönsaksbuljongtärning 100 g...

Du behöver

  • 125 g lövbiff
  • 1 st röd paprika
  • 10 cm purjolök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 6 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 100 g äggnudlar
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl matyoghurt
  • salt och peppar

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Strimla köttet. Kärna ur paprikan och strimla den och purjolöken. Fräs kött, paprika och purjolök i smör.

2
Späd med vatten och buljongtärning och koka i 5 minuter. Bryt nudlarna i bitar och lägg ner i soppan.

3
Koka upp. Rör ut mjölet i yoghurten och rör ner i soppan. Koka i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Scroll to Top