Du behöver
- 2 st potatis tärnade
- 1 st palsternacka tärnad
- 1 st morot tärnad
- 0.5 dl rotselleri tärnad
- 1 msk matfett
- 1 st röd lök i tunna klyftor
- 2 st kycklingfiléer i tärningar
- 1 tsk persillade
- 1 krm svartpeppar nymald
- örtsalt
- 50 g ruccolasallad
Sås:
1 dl minifraiche
1 tsk dijonsenap
1 tsk äppelcidervinäger
salt svartpeppar
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Förväll potatis, palsternacka, morot och selleri med några matskedar vatten i mikron på full effekt, ca 4-5 minuter. Spola av tärningarna i kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag.
2
Fräs rotfrukterna i matfett i en stor stekpanna tills de får färg. Tillsätt röd lök och de tärnade kycklingfiléerna. Stek alltsammans, ca 3 minuter. Smaka av med persillade, svartpeppar och örtsalt.
3
Blanda pytten med rucolasallat vid serveringen. Servera med minifraiche blandad med dijonsenap och äppelcidervinäger. Smaka av med salt och peppar.