Kycklingpytt med rotfrukter

Du behöver 2 st potatis tärnade 1 st palsternacka tärnad 1 st morot tärnad 0.5 dl rotselleri tärnad 1 msk matfett 1 st röd lök...

Du behöver

  • 2 st potatis tärnade
  • 1 st palsternacka tärnad
  • 1 st morot tärnad
  • 0.5 dl rotselleri tärnad
  • 1 msk matfett
  • 1 st röd lök i tunna klyftor
  • 2 st kycklingfiléer i tärningar
  • 1 tsk persillade
  • 1 krm svartpeppar nymald
  • örtsalt
  • 50 g ruccolasallad

Sås:

1 dl minifraiche
1 tsk dijonsenap
1 tsk äppelcidervinäger
salt svartpeppar

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Förväll potatis, palsternacka, morot och selleri med några matskedar vatten i mikron på full effekt, ca 4-5 minuter. Spola av tärningarna i kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag.

2
Fräs rotfrukterna i matfett i en stor stekpanna tills de får färg. Tillsätt röd lök och de tärnade kycklingfiléerna. Stek alltsammans, ca 3 minuter. Smaka av med persillade, svartpeppar och örtsalt.

3
Blanda pytten med rucolasallat vid serveringen. Servera med minifraiche blandad med dijonsenap och äppelcidervinäger. Smaka av med salt och peppar.

Scroll to Top