Nöt- och mandelflarn med choklad

Du behöver 100 g hasselnötter hackade 75 g mandelspån 1 dl strösocker 150 g smör 2 msk vetemjöl 2 msk mjölk 1 msk ljus sirap...

Du behöver

  • 100 g hasselnötter hackade
  • 75 g mandelspån
  • 1 dl strösocker
  • 150 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 1 msk ljus sirap

Dekoration:

40 g mörk choklad 70 %

Gör så här

1
Blanda hackade hasselnötter, mandelspån, strösocker, smör, vetemjöl, mjölk och sirap i en gryta. Rör om och värm tills smöret smält. Låt det endast koka upp till en jämn smet.

2
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper till en rektangel, ca 30 x 40 cm. Grädda i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Låt svalna. Skär sedan ut rektangulära bitar.

3
Bryt chokladen i bitar och smält i en glasskål i mikron, ca 1 minut. Ringla chokladen över flarnen med hjälp av en sked. Låt chokladen stelna. Servera flarnen till chokladmousse eller som kaka till kaffet.

Scroll to Top