Gulaschsoppa

Värmande, mustig soppa som får extra god smak av kryddig korv.

Du behöver

  • 300 g köttfärs
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 st chorizo
  • 1 st gul lök
  • 3 st paprikor i olika färger
  • 4 st potatis
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 l vatten
  • 2 st köttbuljongtärningar
  • salt och peppar

Topping:

1 dl lätt crème fraiche
2 msk hackad persilja

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Bryn färsen smulig i smör i en gryta. Skär korven i tunna slantar. Skala och hacka löken.

2
Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och tärna potatisarna.

3
Lägg ner korv, lök, paprika och potatis i grytan och låt det fräsa med ett par minuter.

4
Tillsätt tomatpuré, vatten och buljongtärningar och koka soppan i 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

5
Rör ihop crème fraiche och persilja och servera till soppan.

Scroll to Top