Du behöver
- 300 g köttfärs
- 1 msk smör eller margarin
- 1 st chorizo
- 1 st gul lök
- 3 st paprikor i olika färger
- 4 st potatis
- 2 msk tomatpuré
- 1 l vatten
- 2 st köttbuljongtärningar
- salt och peppar
Topping:
1 dl lätt crème fraiche
2 msk hackad persilja
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Bryn färsen smulig i smör i en gryta. Skär korven i tunna slantar. Skala och hacka löken.
2
Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och tärna potatisarna.
3
Lägg ner korv, lök, paprika och potatis i grytan och låt det fräsa med ett par minuter.
4
Tillsätt tomatpuré, vatten och buljongtärningar och koka soppan i 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
5
Rör ihop crème fraiche och persilja och servera till soppan.