Chokladsnurror

Du behöver 100 g smör rumstempererat 2 msk lättströ (Hermesetas eller Sucketter) 2 dl fullkornsvetemjöl 1 msk kakaopulver Ugn: 200° Gör så här 1 Rör...

Du behöver

  • 100 g smör rumstempererat
  • 2 msk lättströ (Hermesetas eller Sucketter)
  • 2 dl fullkornsvetemjöl
  • 1 msk kakaopulver

Ugn: 200°

Gör så här

1
Rör fettet med sötningsmedlet till en luftig massa och tillsätt mjölet.

2
Dela degen och blanda den ena halvan med kakao.

3
Kavla ut två rektangulära plattor, ca 20 cm långa och lägg den mörka ovanpå den ljusa. Rulla ihop med skarven nedåt.

4
Om degen känns lagom att skära så skär upp den direkt i 22–25 skivor. Låt annars degen vila först, 30 minuter i kylskåp.

5
Lägg kakorna på plåt täckt med bakplåtspapper och grädda i 7-8 minuter på mittfalsen. Kakorna kan frysas.

Scroll to Top