Rulltårta med choklad

Den här goda rulltårtan kan du lätt variera med olika fyllningar. Lite grädde och några bär på toppen förvandlar den till en festlig tårtlängd.

10 bitar

Du behöver

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl mjölk

Chokladfyllning:

1 ½ dl matlagningsgrädde
2 äggulor
2 msk socker
1 msk kakao
1 ½ msk potatismjöl
15 g smör eller margarin

Ugn: 250°

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Rör i mjölk och blanda försiktigt.
2
Bred ut smeten jämnt i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 5 minuter. Passa noga så att inte kakan blir bränd.
3
Sockra på kakan och vänd upp den genast på bakplåtspapper. Lossa pappret kakan har bakats på. Låt kallna innan chokladfyllningen breds på.
4
För chokladfyllningen: Blanda grädde, äggulor, socker, kakao och potatismjöl och sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Passa noga så att den inte kokar, då skär den sig. Ta av värmen och vispa i smör.
5
Bred chokladkrämen över den kalla kakan och rulla ihop. Lägg rullen med skarven ner. Garnera gärna med grädde och bär.
Scroll to Top