Majssoppa med quesadillas

Du behöver 1 st burk majskorn 340 g 1 msk olivolja 4 dl vatten 1 st hönsbuljongtärning 1 dl lätt crème fraiche 2 tsk tacokrydda...

Du behöver

  • 1 st burk majskorn 340 g
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl vatten
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 2 tsk tacokrydda
  • salt och peppar

Quesadillas:

0.5 tsk sambal oelek
2 st tortillabröd stora
1 dl mozzarellaost riven
1 msk smör eller margarin

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Häll av majsen och låt den torka på hushållspapper. Fräs den i en stekpanna med olja tills den knäpper.

2
Lägg över i en gryta och tillsätt vatten och buljongtärning. Koka upp och mixa soppan med en stavmixer.

3
Mixa i crème fraiche och krydda med tacokrydda, salt och peppar.

4
Bred sambal oelek på den ena tortillan och strö över ost. Lägg på den andra tortillan och stek i smör tills den får fin färg på båda sidorna.

5
Skär i snibbar och servera till soppan.


Kommentar:
Lägg ett par skivor rökt skinka i tortillan.

Scroll to Top