Du behöver
- 1 st burk majskorn 340 g
- 1 msk olivolja
- 4 dl vatten
- 1 st hönsbuljongtärning
- 1 dl lätt crème fraiche
- 2 tsk tacokrydda
- salt och peppar
Quesadillas:
0.5 tsk sambal oelek
2 st tortillabröd stora
1 dl mozzarellaost riven
1 msk smör eller margarin
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Häll av majsen och låt den torka på hushållspapper. Fräs den i en stekpanna med olja tills den knäpper.
2
Lägg över i en gryta och tillsätt vatten och buljongtärning. Koka upp och mixa soppan med en stavmixer.
3
Mixa i crème fraiche och krydda med tacokrydda, salt och peppar.
4
Bred sambal oelek på den ena tortillan och strö över ost. Lägg på den andra tortillan och stek i smör tills den får fin färg på båda sidorna.
5
Skär i snibbar och servera till soppan.
Lägg ett par skivor rökt skinka i tortillan.