Du behöver
- 4.5 dl yoghurt eller filmjölk
- 0.5 dl flytande margarin eller matolja
- 50 g jäst (1 pkt)
- 1 msk fiberhusk
- matfett
- 1 dl aprikoser (60 g)
- 0.5 dl solroskärnor
- 1 dl fibrex
- 0.5 dl linfrön
- 0.5 dl ljus sirap
- 1 tsk salt
- 10.5 dl glutenfri mjölmix
Ugn: 200°
Det här behövs:
Gör så här
1
Värm yoghurt eller filmjölk med flytande margarin eller matolja till fingervärme.
2
Smula jästen i en bunke och häll på lite av degspadet. Rör ut jästen och häll på all vätska tillsammans med fiberhusk. Låt det stå i 10 minuter.
3
Smörj en långform med matfett. Hacka aprikoser och solroskärnor, och blanda detta med Fibrex samt linfrön. Fortsätt degsättningen med att tillsätta sirap och salt.
4
Tillsätt blandningen av aprikostärningar, Fibrex, solros- och linfrön. Arbeta in mjölmixen. Arbeta degen väl innan du skrapar ned den i formen. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
5
Grädda brödet i 45 minuter. Stjälp upp det på ett galler och låt det kallna i bakduk. Brödet kan frysas.