Fruktigt formbröd

Det här brödet ger magen lite extra arbete och passar bra på frukostbordet.

Du behöver

  • 4.5 dl yoghurt eller filmjölk
  • 0.5 dl flytande margarin eller matolja
  • 50 g jäst (1 pkt)
  • 1 msk fiberhusk
  • matfett
  • 1 dl aprikoser (60 g)
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 1 dl fibrex
  • 0.5 dl linfrön
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 tsk salt
  • 10.5 dl glutenfri mjölmix

Ugn: 200°

Det här behövs:

Gör så här

1
Värm yoghurt eller filmjölk med flytande margarin eller matolja till fingervärme.

2
Smula jästen i en bunke och häll på lite av degspadet. Rör ut jästen och häll på all vätska tillsammans med fiberhusk. Låt det stå i 10 minuter.

3
Smörj en långform med matfett. Hacka aprikoser och solroskärnor, och blanda detta med Fibrex samt linfrön. Fortsätt degsättningen med att tillsätta sirap och salt.

4
Tillsätt blandningen av aprikostärningar, Fibrex, solros- och linfrön. Arbeta in mjölmixen. Arbeta degen väl innan du skrapar ned den i formen. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 minuter.

5
Grädda brödet i 45 minuter. Stjälp upp det på ett galler och låt det kallna i bakduk. Brödet kan frysas.

Scroll to Top