Trillingbullar med sesamfrön

Små trevliga kuvertbröd som passar bra till en sallad. Satsen går bra att dubbla.

Du behöver

  • 3 dl vatten
  • 2 msk rapsolja eller olivolja
  • 25 g jäst
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 4 3/4 dl glutenfri mjölmix t ex majsmjölsbaserad Italiensk mjölmix
  • 0.5 dl mjölmix till utbakningen
  • 1 st ägg
  • sesamfrön skalade

Ugn: 225°

Gör så här

1
Värm vatten och raps- eller olivolja till fingervärme (37°). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut med degspadet.

2
Tillsätt fiberhusk och salt, och låt blandningen stå i 10 minuter.

3
Arbeta in mjölmixen. Arbeta degen väl och låt den jäsa under bakduk i ca 40 minuter.

4
Degen ska inte knådas på bordet men väl arbetas samman efter jäsningen. Ha 1/2 dl mjölmix till hands, men använd inte mer än precis så mycket att du får en ganska lös deg.

5
Skrapa ned degen i en dubbel fryspåse (2 liters) och klipp av ett hörn. Spritsa ut köttbullsstora klickar på en plåt täckt med bakplåtspapper, tre och tre tätt samman. Låt bullarna jäsa på plåten ca 15 minuter medan ugnen värms.

6
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på sesamfrön. Grädda bullarna på ugnens mittfals i 10–12 minuter. Låt bullarna kallna i bakduk. De kan frysas.

Scroll to Top