Stekpannebröd

Ett lättbakat bröd som kan frysas eller förvaras i väl försluten plastpåse i skafferiet i flera veckor.

Du behöver

  • 3 dl lättyoghurt naturell
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk salt
  • 8.5 dl glutenfri mjölmix
  • 1.25 tsk bikarbonat

Gör så här

1
Mät upp lättyoghurten och blanda med sirapen. Tillsätt salt.

2
Blanda 5 dl mjölmix med bikarbonat. Arbeta samman de olika ingredienserna och fortsätt med ytterligare 3–4 dl mjölmix så att du får en deg som går att hantera på bordet.

3
Skrapa ned degen på bordet som du först har pudrat med mjölmix och låt den ligga i 10 minuter.

4
Rulla ut degen och dela upp den i 12 bitar. Kavla ut varje bit till en rund kaka med diametern 18 cm.

5
Värm en vanlig gjutjärnsstekpanna och grädda kakorna, en i taget, på båda sidor till lagom färg. Ha först högsta värmeläget på plattan, och sänk sedan ett par lägen.

Scroll to Top