Du behöver
- 3 dl lättyoghurt naturell
- 1 dl ljus sirap
- 1 tsk salt
- 8.5 dl glutenfri mjölmix
- 1.25 tsk bikarbonat
Gör så här
1
Mät upp lättyoghurten och blanda med sirapen. Tillsätt salt.
2
Blanda 5 dl mjölmix med bikarbonat. Arbeta samman de olika ingredienserna och fortsätt med ytterligare 3–4 dl mjölmix så att du får en deg som går att hantera på bordet.
3
Skrapa ned degen på bordet som du först har pudrat med mjölmix och låt den ligga i 10 minuter.
4
Rulla ut degen och dela upp den i 12 bitar. Kavla ut varje bit till en rund kaka med diametern 18 cm.
5
Värm en vanlig gjutjärnsstekpanna och grädda kakorna, en i taget, på båda sidor till lagom färg. Ha först högsta värmeläget på plattan, och sänk sedan ett par lägen.