Du behöver
- 2 dl glutenfri mjölmix
- 1.5 dl maizena majsstärkelse
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk hjorthornssalt
- 1 dl flytande margarin
- 1 dl strösocker
- 0.5 dl vatten
Ugn: 150°
Gör så här
1
Mät upp mjölmix, majsstärkelse, vaniljsocker och hjorthornssalt.
2
Rör flytande margarin med socker till en luftig massa och sikta ned de uppmätta ingredienserna i smeten. Tillsätt vatten och blanda ingredienserna väl. Låt degen ligga i kylskåp i ca 30 minuter.
3
Forma köttbullsstora kulor av degen och lägg på en plåt. Tryck till varje kaka med tummen och skjut in plåten mitt i ugnen. Grädda i 18 minuter tills kakorna har en krackelerad yta och gyllene färg. Låt kakorna svalna på galler. De kan frysas.