Du behöver
- 75 g smör eller margarin
- 2.5 dl glutenfri mjölmix
- 2 msk strösocker
- 1 st äggula
- 1 st vatten dryg msk
- 1 st ägg
- 1 dl strösocker
- 2 dl kokosflingor
- 5 tsk hallonsylt
Ugn: 200°
Gör så här
1
Finfördela kylskåpskallt smör eller margarin i en blandning av mjölmix och socker. När massan är smågrynig är det dags att tillsätta äggula och vatten, och forma till en deg. Låt degen vila i kylskåp minst 30 minuter.
2
Vispa ägg och socker, och blanda med kokosflingorna. Ställ kokos-smeten åt sidan medan du sätter på ugnen och klär veckade bakformar med degen.
3
Rulla ut degen något och dela upp den i 10 bitar. Tryck ut varje bit i en form och lägg 1/2 tsk hallonsylt i varje.
4
Rör om i kokossmeten och klicka en des-sertsked i varje form. Grädda på mittfalsen i ugnen i 15 minuter. Låt kakorna kallna något innan du stjälper upp dem på galler och låter dem svalna helt.
5
Kokosformarna går bra att frysa in.