Kokosformar

Du behöver 75 g smör eller margarin 2.5 dl glutenfri mjölmix 2 msk strösocker 1 st äggula 1 st vatten dryg msk 1 st ägg...

Du behöver

  • 75 g smör eller margarin
  • 2.5 dl glutenfri mjölmix
  • 2 msk strösocker
  • 1 st äggula
  • 1 st vatten dryg msk
  • 1 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl kokosflingor
  • 5 tsk hallonsylt

Ugn: 200°

Gör så här

1
Finfördela kylskåps­kallt smör eller margarin i en blandning av mjölmix och socker. När massan är smågrynig är det dags att tillsätta äggula och vatten, och forma till en deg. Låt degen vila i kylskåp minst 30 minuter.

2
Vispa ägg och socker, och blanda med kokosflingorna. Ställ kokos-smeten åt sidan medan du sätter på ugnen och klär veckade bakformar med degen.

3
Rulla ut degen något och dela upp den i 10 bitar. Tryck ut varje bit i en form och lägg 1/2 tsk hallonsylt i varje.

4
Rör om i kokossmeten och klicka en des-sertsked i varje form. Grädda på mittfalsen i ugnen i 15 minuter. Låt kakorna kallna något innan du stjälper upp dem på galler och låter dem svalna helt.

5
Kokosformarna går bra att frysa in.

Scroll to Top