Du behöver
- 3 st äggvitor
- 1.5 dl strösocker
- 1 tsk maizena majsstärkelse
- 1 tsk pepparkakskrydda mald
- 1.5 dl vispgrädde
- 2 dl lingon
- 1/2-1 msk strösocker
Garnera med:
lingon
Ugn: 100°
Det här behövs till 6-8 bitar:
Gör så här
1
Täck en plåt med bakplåtspapper och markera en rundel, 20 cm i diameter. Använd en tallrik eller bakform som mall när du ritar cirkeln.
2
Vispa äggvitorna till ett fast skum (så fast att skålen kan vändas upp och ner utan att skummet rinner ut). Fortsätt vispa medan du häller i 1 dl socker. Fortsätt att vispa ännu en stund.
3
Blanda 1/2 dl strösocker med majsstärkelse och pepparkakskrydda. Häll i detta medan du fortsätter att vispa. Smeten ska vara styv och blank när du lägger den på plåten.
4
Bred först ut en botten i rundeln, ca 2 cm tjock. Skrapa sedan ned resten av marängmassan i en spritsspruta och spritsa ut toppar så som du ser på bilden.
5
Skjut in plåten på andra falsen nerifrån och grädda i 2 timmar. Stäng av värmen och låt marängbottnen stå kvar i ugnen i ytterligare 30 minuter.
6
Vispa grädden och blanda med lingonen. Smaksätt med strösocker och bred lingongrädden ovanpå marängen. Garnera med extra lingon.