Marängtårta

Marängsmet smaksatt med pepparkakskrydda och vispad grädde blandad med lingon blir en härlig tårta.

Du behöver

  • 3 st äggvitor
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 tsk maizena majsstärkelse
  • 1 tsk pepparkakskrydda mald
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 2 dl lingon
  • 1/2-1 msk strösocker

Garnera med:

lingon

Ugn: 100°

Det här behövs till 6-8 bitar:

Gör så här

1
Täck en plåt med bakplåtspapper och markera en rundel, 20 cm i diameter. Använd en tallrik eller bakform som mall när du ritar cirkeln.

2
Vispa äggvitorna till ett fast skum (så fast att skålen kan vändas upp och ner utan att skummet rinner ut). Fortsätt vispa medan du häller i 1 dl socker. Fortsätt att vispa ännu en stund.

3
Blanda 1/2 dl strösocker med majsstärkelse och pepparkakskrydda. Häll i detta medan du fortsätter att vispa. Smeten ska vara styv och blank när du lägger den på plåten.

4
Bred först ut en botten i rundeln, ca 2 cm tjock. Skrapa sedan ned resten av marängmassan i en spritsspruta och spritsa ut toppar så som du ser på bilden.

5
Skjut in plåten på andra falsen nerifrån och grädda i 2 timmar. Stäng av värmen och låt marängbottnen stå kvar i ugnen i ytterligare 30 minuter.

6
Vispa grädden och blanda med lingonen. Smaksätt med strösocker och bred lingongrädden ovanpå marängen. Garnera med extra lingon.

Scroll to Top