Du behöver
- matfett
- ströbröd glutenfritt
- 4 st morötter (ca 300 g efter skalning)
- 1 st ägg
- 1 dl strösocker
- 1 dl flytande margarin
- 1 dl mjölk
- 4 dl glutenfri mjölmix
- 1.5 tsk bakpulver
Ugn: 200°
Det här behövs:
Gör så här
1
Välj en form med löstagbar kant som har diametern 18 cm. Smörj formen och bröa den med glutenfritt ströbröd.
2
Riv morötterna grovt på råkostjärn. Vispa ägg och socker. Tillsätt flytande margarin, morotsraspet och mjölk.
3
Rör i mjölmix tillsammans med bakpulver, och skrapa ned smeten i formen. Grädda kakan i ca 40 minuter på mittfalsen och låt kallna på galler.
4
Kakan kan serveras som den är eller med matlagningsyoghurt som har smaksatts med rivet apelsinskal. Beräkna 1/2 tsk rivet skal till 2 dl yoghurt.