Morotskaka med apelsinyoghurt

Den här kakan får en vacker gul färg av morötterna.

Du behöver

  • matfett
  • ströbröd glutenfritt
  • 4 st morötter (ca 300 g efter skalning)
  • 1 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl flytande margarin
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl glutenfri mjölmix
  • 1.5 tsk bakpulver

Ugn: 200°

Det här behövs:

Gör så här

1
Välj en form med löstagbar kant som har diametern 18 cm. Smörj formen och bröa den med glutenfritt ströbröd.

2
Riv morötterna grovt på råkostjärn. Vispa ägg och socker. Tillsätt flytande margarin, morotsraspet och mjölk.

3
Rör i mjölmix tillsammans med bakpulver, och skrapa ned smeten i formen. Grädda kakan i ca 40 minuter på mittfalsen och låt kallna på galler.

4
Kakan kan serveras som den är eller med matlagningsyoghurt som har smaksatts med rivet apelsinskal. Beräkna 1/2 tsk rivet skal till 2 dl yoghurt.

Scroll to Top