Du behöver
- 50 g jäst (1 pkt)
- 5 dl vatten
- 0.5 dl flytande fett
- 2 msk pofiber
- 2 tsk strösocker
- 0.75 tsk salt
- 10 dl glutenfri mjölmix
- matfett
- vatten eller olja
Fyllning 1:
2 st hårdkokta ägg
1 st makrill (125 g)
0.5 dl dill klippt
2 msk chilisås
0.5 dl majonnäs
2 msk gräddfil
Fyllning 2:
50 g saltkött finskuret
1 dl bostongurka
0.5 dl majonnäs
1 dl gräddfil
Ostkräm:
75 g ädelost riven
2 dl smältost
1 dl gräddfil
1 krm paprikapulver
Garnera med:
rädisor gurka och dill
Ugn: 200°
Det här behövs till 8–10 bitar:
Gör så här
Fyllning 1: Hacka äggen och blanda med makrillen (ta med både kött och sås). Smaksätt med dill, chilisås, majonnäs och gräddfil.
Fyllning 2: Blanda saltkött, bostongurka, majonnäs och gräddfil.