Het kräft- eller räksoppa (av Peder i Trollhättan)

Grundreceptet fick jag av en matintresserad arbetskamrat.

Du behöver

  • 2 st morötter
  • 1 msk olja
  • kräftost (burk)
  • 1 st kräftstjärtar burk el. räkor
  • 5 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk mjöl
  • 1 l vatten
  • 2 st fiskbuljongtärning
  • 1 st dill knippe
  • svartpeppar
  • cayennepeppar
  • konjak Ev. en skvätt
  • salt

Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
Riv morötterna grovt, fräs upp i olja i en kastrull, pudra på mjöl och tillsätt
1 l vatten + fiskbuljongtärningarna. Låt koka ihop i ca 35 min.

2
Tillsätt därefter räkost och Crème Fraich och krydda efter behag, låt det hela sjuda upp en gång. Drag av kastrullen från plattan.

3
Tillsätt hackad dill och rikligt med kräftstjärtar el. räkor strax före servering.

Scroll to Top