Du behöver
- 3 st gelatinblad
- 2 dl vispgrädde 40 %
- 1 dl mjölk 3%
- 1 dl socker
- 2 dl turkisk yoghurt
- 3 msk råsocker
- 2 dl hjortron
Dekoration:
2 dl hjortron frysta
2 dl socker alt rå
4 st småkakor t ex bondkakor eller digestivekex, krossade
basilika eller citronmeliss
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten, ca 5 minuter.
2
Koka upp grädde och mjölk med sockret. Ta kastrullen från värmen och lägg i gelatinbladen. Rör i yoghurten samt råsocker och hjortron. 3. Häll upp i portionsglas och ställ kallt för att stelna.
3
Blanda de frysta hjortronen med sockret och låt stå i rumstemperatur till sockret har löst sig. Lägg myltan ovan på pannacottan, strö över lite kaksmulor och garnera med röd basilika eller citronmeliss.