Pannacotta med hjortron och yoghurt

Pannacotta med yoghurt och hjortron samt crumble.

Du behöver

  • 3 st gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde 40 %
  • 1 dl mjölk 3%
  • 1 dl socker
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 3 msk råsocker
  • 2 dl hjortron

Dekoration:

2 dl hjortron frysta
2 dl socker alt rå
4 st småkakor t ex bondkakor eller digestivekex, krossade
basilika eller citronmeliss

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten, ca 5 minuter.

2
Koka upp grädde och mjölk med sockret. Ta kastrullen från värmen och lägg i gelatinbladen. Rör i yoghurten samt råsocker och hjortron. 3. Häll upp i portionsglas och ställ kallt för att stelna.

3
Blanda de frysta hjortronen med sockret och låt stå i rumstemperatur till sockret har löst sig. Lägg myltan ovan på pannacottan, strö över lite kaksmulor och garnera med röd basilika eller citronmeliss.

Scroll to Top