Sockerhjärtan

Det är viktigt att du inte kavlar de här kakorna för tunt, då flyter de ut och gräddas för hårt. Gör en provkaka eller chansa på att kavla till 3?4 millimeters tjocklek.

Du behöver

  • 100 g smör kylskåpskallt
  • 2.5 dl glutenfri mjölmix (vi använde Lailas mix)
  • 0.5 dl kallt vatten

Till kavlingen:

3/4-1 dl strösocker

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skär fettet i sockerbitsstora bitar och lägg i mjölmixen.

2
Finfördela fettet för hand eller i maskin till en grynig massa.

3
Tillsätt vattnet och forma till en deg eller ställ in bunken direkt i kylen ca 1 timme.

4
Dela degen i 3–4 bitar och strö ut socker i ett täckande lager på bordet. Kavla ut till 3–4 millimeters tjocklek eller bara till en provkaka och grädda. Har du kruskavel kan du använda den.

5
Ta ut hjärtan med mått allt eftersom degen är kavlad. Grädda kakorna mitt i ugnen till lagom färg och låt dem kallna på galler. De är försvinnande goda, nästa gång kanske du gör dubbel sats!

Scroll to Top