Dessertpaj med päron

Pajdegen är lite annorlunda eftersom vi använder olja i stället för smör/margarin. Den passar också för dig som inte tål laktos.

Du behöver

Pajdeg:

1 dl rapsolja
3.5 dl glutenfri mjölmix
1 msk fiberhusk
1 msk socker
1 krm salt
3 msk vatten

Fyllning:

3 st päron skalade lättkokta i klyftor eller
6 st konserverade päron halverade

Kolasås:

2 msk strösocker
1.5 msk ljus sirap
1 tsk kakaopulver
2 dl vispgrädde

Ugn: 225°

Det här behövs till 4–5 port:

Gör så här

1
Börja med pajskalet: Värm oljan i en kastrull innan du tillsätter mjölmix, Fiberhusk, socker och salt under kraftig omrörning. Dra av kastrullen från värmen och blanda i vattnet så att du får en deg.

2
Tryck ut degen i en pajform med diametern 23–24 cm . Nagga botten med en gaffel och låt stå ca 20 minuter innan du gräddar till lagom färg i ca 15 minuter.

3
Låt socker, sirap, kakao och grädde sjuda till simmig konsistens i ca 20 minuter.

4
Lägg päronen i pajskalet alldeles före servering och skeda på lite av såsen. Servera resten av såsen bredvid

Scroll to Top