Fyllda chokladmuffins

Du behöver 3.5 dl vetemjöl med fullkorn för kakor och bröd 1.5 tsk bakpulver 1 krm salt 1 tsk vaniljsocker 100 g fruktblandning Dr Oetker...

Du behöver

  • 3.5 dl vetemjöl med fullkorn för kakor och bröd
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g fruktblandning Dr Oetker
  • 100 g kakfyllning Dr Oetker
  • 125 g smör
  • 2.5 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 100 g choklad 70 %
  • 2 msk grädde

Dekoration:

florsocker

Ugn: 200º

Gör så här

1
Blanda mjöl med bakpulver, salt, vaniljsocker, fruktblandning och kakfyllning i en skål.

2
Vispa smör och socker poröst med elvispen. Tillsätt äggen, ett i taget under fortsatt vispning.

3
Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med grädden i en skål i mikron eller över vattenbad på spisen. Blanda ner chokladen i smeten.

4
Rör ner mjölblandningen med en slickepott och fördela smeten i åtta stora muffinsformar.

5
Ställ dem på en plåt och grädda i ugnen, ca 20 minuter. Låt dem svalna på galler. Sikta över florsocker före servering.

Scroll to Top