Du behöver
- 3.5 dl vetemjöl med fullkorn för kakor och bröd
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g fruktblandning Dr Oetker
- 100 g kakfyllning Dr Oetker
- 125 g smör
- 2.5 dl strösocker
- 3 st ägg
- 100 g choklad 70 %
- 2 msk grädde
Dekoration:
florsocker
Ugn: 200º
Gör så här
1
Blanda mjöl med bakpulver, salt, vaniljsocker, fruktblandning och kakfyllning i en skål.
2
Vispa smör och socker poröst med elvispen. Tillsätt äggen, ett i taget under fortsatt vispning.
3
Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med grädden i en skål i mikron eller över vattenbad på spisen. Blanda ner chokladen i smeten.
4
Rör ner mjölblandningen med en slickepott och fördela smeten i åtta stora muffinsformar.
5
Ställ dem på en plåt och grädda i ugnen, ca 20 minuter. Låt dem svalna på galler. Sikta över florsocker före servering.