Stekpannebröd

UTAN mjölk, ägg, gluten, vetestärkelse, eller soja.

Du behöver

  • 2 dl vatten
  • sirap knappt 1 dl ljus
  • 1 tsk salt
  • 1.5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk brödkrydda (kan uteslutas)
  • Sempers grov mix (laktos-, gluten- och vetefri) + till utbakning

Gör så här

1
Gör ett degspad genom att blanda vatten, sirap och salt.

2
Mät därefter upp mixen i en annan skål, tillsätt bikarbonat och ev brödkryddor. Blanda ihop, rör sedan ned lite i taget av blandningen i degspadet så det blir en lagom fast deg, som går att baka ut på bakbord.

3
Baka ut degen på bakbord till runda kakor. Kavla ut kakorna med kruskavel.
Grädda i stekpanna av järn utan fett, ca 2-3 minuter på varje sida. Låt kallna på galler.

Scroll to Top