Du behöver
- 2 tsk flytande fett
- 1 st äpple (2 dl i tärningar)
- 1 st limefrukt rivet skal
Till smeten:
0.75 dl flytande fett
0.5 dl råsocker (strö-)
2 st ägg
1.5 dl fullkornsvetemjöl
1.5 krm bakpulver
Gör så här
1
Smörj de ugnssäkra portionsformarna. Kärna ur äpplet, skär det i tärningar och blanda med rivet limeskal. Dela upp frukten i formarna.
2
Rör samman fettet med sockret och tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver, och vänd ned i äggsmeten.
3
Fördela smeten i formarna och täck med plastfolie. Koka upp vatten.
4
Ställ formarna i ett kokkärl med låga kanter och häll det kokande vattnet vid sidan så att det går halvvägs upp på formarna.
5
Låt sjuda i 25 minuter. Ta kokkärlet av plattan och lyft ur formarna.
6
Stjälp upp puddingarna eller servera dem direkt ur formarna. Garnera ev med citronmeliss.