Äppelpudding i portionsform

Du behöver 2 tsk flytande fett 1 st äpple (2 dl i tärningar) 1 st limefrukt rivet skal Till smeten: 0.75 dl flytande fett 0.5...

Du behöver

  • 2 tsk flytande fett
  • 1 st äpple (2 dl i tärningar)
  • 1 st limefrukt rivet skal

Till smeten:

0.75 dl flytande fett
0.5 dl råsocker (strö-)
2 st ägg
1.5 dl fullkornsvetemjöl
1.5 krm bakpulver

Gör så här

1
Smörj de ugnssäkra portionsformarna. Kärna ur äpplet, skär det i tärningar och blanda med rivet limeskal. Dela upp frukten i formarna.

2
Rör samman fettet med sockret och tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver, och vänd ned i äggsmeten.

3
Fördela smeten i formarna och täck med plastfolie. Koka upp vatten.

4
Ställ formarna i ett kokkärl med låga kanter och häll det kokande vattnet vid sidan så att det går halvvägs upp på formarna.

5
Låt sjuda i 25 minuter. Ta kokkärlet av plattan och lyft ur formarna.

6
Stjälp upp puddingarna eller servera dem direkt ur formarna. Garnera ev med citronmeliss.

Scroll to Top