Du behöver
- 200 g sötmandel
- 1 msk potatismjöl
- 4 st äggvitor
- 2 dl strösocker
Kräm:
4 st äggulor
1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
100 g smör eller margarin
Garnering:
2 dl vispgrädde
150 g marsipan färgad
strösocker
Ugn: 175°
Det här behövs till 10–12 bitar:
Gör så här
1
Skålla och skala mandeln. Låt den torka och mal den sedan på mandelkvarn. Blanda med potatismjöl.
2
Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa till en hård och blank maräng.
3
Rör ner mandeln i marängen. Rita två cirklar på bakplåtspapper, 24 cm i diameter och bred ut smeten i dem.
4
Grädda i 15 minuter och låt kallna. Blanda äggulor, grädde och socker i klickar av smöret, och sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Den får inte koka, då skär den sig.
5
Låt krämen svalna och lägg ihop bottnarna med krämen emellan och ovanpå. Vispa grädden och spritsa runt kanten.
6
Forma ägg av marsipanen och rulla i socker. Lägg på tårtan.
Använd en tallrik som mall när du ritar rundlar.