Våfflor

Våfflor är goda att njuta av hela året både som dessert och som kaffedopp.

Du behöver

  • 4 dl majsstärkelse (Maizena)
  • 2 dl glutenfri mjölmix (vi använde Finax)
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl vatten
  • 2.5 dl mjölk exempelvis havredryck
  • 1.5 dl flytande fett eller rapsolja

Servera med:

sylt eller fruktmos

Det här behövs till ca 10 laggar:

Gör så här

1
Blanda majsstärkelse, mjölmix, socker och bakpulver. Tillsätt vattnet och vispa till en slät smet innan du tillsätter mjölken/mjölkersättningen och fettet.

2
Hetta upp våffeljärnet och börja gräddningen. Beräkna en knapp deciliter smet till varje lagg och rör om i smeten mellan varje.

3
Lägg ut våfflorna på galler tills all smet är gräddad. Servera medan våfflorna fortfarande är ljumma.

Scroll to Top