Formbröd med solroskärnor

Du behöver 0.5 dl fibrex (sockerbetsfiber) 0.5 dl linfrön krossade 0.5 dl solroskärnor (grovhackade) 0.5 dl hirsflingor 5.5 dl glutenfri mjölmix (vi använde Finax) 1...

Du behöver

  • 0.5 dl fibrex (sockerbetsfiber)
  • 0.5 dl linfrön krossade
  • 0.5 dl solroskärnor (grovhackade)
  • 0.5 dl hirsflingor
  • 5.5 dl glutenfri mjölmix (vi använde Finax)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver
  • 3 dl yoghurt eller mjölkersättning exempelvis havredryck
  • 0.5 dl ljus sirap

Ugn: 175°

Det här behövs till 1 bröd:

Gör så här

1
Mät upp Fibrex, linfrön, solroskärnor, hirsflingor, mjölmix, salt och jäsmedel (spar 1/4 dl ) .

2
Tillsätt yoghurten (mjölkersättningen) blandad med sirapen och rör om till en deg. Tillsätt ytterligare mjölmix om det behövs.

3
Skrapa ned degen i en smord långform (1 1/2 l) vars botten först har täckts med bakplåtspapper.

4
Ställ in formen i den uppvärmda ugnen på andra falsen nerifrån och grädda brödet i cirka 40 minuter. Låt kallna i bakduk. Skär upp i skivor och frys in det som inte går åt direkt.


Kommentar:
Om du vill dubbla satsen ta bara 1 1/2 gång jäsmedlet!

Scroll to Top