Du behöver
- 0.5 dl fibrex (sockerbetsfiber)
- 0.5 dl linfrön krossade
- 0.5 dl solroskärnor (grovhackade)
- 0.5 dl hirsflingor
- 5.5 dl glutenfri mjölmix (vi använde Finax)
- 1 tsk salt
- 1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver
- 3 dl yoghurt eller mjölkersättning exempelvis havredryck
- 0.5 dl ljus sirap
Ugn: 175°
Det här behövs till 1 bröd:
Gör så här
1
Mät upp Fibrex, linfrön, solroskärnor, hirsflingor, mjölmix, salt och jäsmedel (spar 1/4 dl ) .
2
Tillsätt yoghurten (mjölkersättningen) blandad med sirapen och rör om till en deg. Tillsätt ytterligare mjölmix om det behövs.
3
Skrapa ned degen i en smord långform (1 1/2 l) vars botten först har täckts med bakplåtspapper.
4
Ställ in formen i den uppvärmda ugnen på andra falsen nerifrån och grädda brödet i cirka 40 minuter. Låt kallna i bakduk. Skär upp i skivor och frys in det som inte går åt direkt.
Om du vill dubbla satsen ta bara 1 1/2 gång jäsmedlet!