Lammfärsbiffar med fetaost och tomatsalsa

Du behöver 200 g lammfärs 0.5 st vitlöksklyfta riven 0.5 tsk rosmarin finhackade barr 0.5 st äggvita vispad salt och peppar 50 g fetaost 2...

Du behöver

  • 200 g lammfärs
  • 0.5 st vitlöksklyfta riven
  • 0.5 tsk rosmarin finhackade barr
  • 0.5 st äggvita vispad
  • salt och peppar
  • 50 g fetaost
  • 2 tsk matfett

Tomatsalsa:

1.5 st kvisttomat stora
2 st salladslökar skivade
1 tsk basilika grovhackad
1 tsk akaciahonung
2 tsk citronolivolja
salt svartpeppar

Servera med:

potatisklyftor ugnsrostade med rosmarin
romansallad

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Blanda lammfärsen med vitlök, rosmarin, äggvita, salt och peppar. Rör om till en jämn färs. Tillsätt bitar av fetaosten.

2
Forma till 2–3 biffar med vattensköljda händer och platta till dem. Gör med kniv ett rutmönster på biffarna.

3
Stek biffarna i stekpannan med matfett som fått en ljusbrun färg. Stek på båda sidor, 3–4 minuter.

4
Skölj och dela tomaterna i fyra klyftor. Kärna ur dem och tärna tomatköttet. Blanda med salladslök, basilika, honung, olja, salt och peppar. Servera biffarna med salsa, ugnsrostade potatisklyftor och romansallat.


Kommentar:
Skölj, skala och dela fast potatis i klyftor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite flytande matfett och krydda med flingsalt och finhackad rosmarin. Stek i mitten av ugnen vid 225 grader, ca 20 minuter, tills potatisen får färg och är mjuk.

Scroll to Top