Gratinerad fläskfilé med portvinssås

Du behöver fläskfilé ca 600 g 2 msk smör salt svartpeppar Gratinering: 125 g mozzarella 1 kruka basilika bladen 25 g pinjekärnor 75 g soltorkade...

Du behöver

  • fläskfilé ca 600 g
  • 2 msk smör
  • salt svartpeppar

Gratinering:

125 g mozzarella
1 kruka basilika bladen
25 g pinjekärnor
75 g soltorkade tomater marinerade och strimlade
2 st vitlöksklyftor hackade
1 krm salt
0.5 krm peppar

Sås:

4 dl sky + vatten
2 msk kycklingfond konc
3 msk maizena ljus redning
1 tsk imperial soy Mrs Cheng
2 msk portvin rött
svartpeppar

Tillbehör:

haricots verts

Ugn: 225°

Gör så här

1
Putsa filén och bryn den runt om i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Ta upp filén och vira in den i folie.

2
Häll 3 dl vatten i stekpannan och sila det ner i en kastrull. Koka upp skyn och fonden i kastrullen. Vispa ner redningen. Låt såsen sjuda några minuter och smaka av med soja, portvin och peppar.

3
Skär mozzarellan i små fyrkanter. Hacka basilikabladen grovt. Blanda samman mozzarella, basilika, pinjekärnor, soltorkade tomater och vitlök till täcket. Tillsätt salt och peppar. Så här långt kan du förbereda maten.

4
Skär filén i centimetertjocka skivor och lägg dem lite omlott i en rad på ett ugnssäkert fat. Bred gratineringen över hela filén. Försök att lägga allt ovanpå köttet. Ställ in fatet i ugnen och tillaga tills osten smält, ca 15 minuter. Servera med ugnsrostad potatis och haricots verts.

Scroll to Top