Påskglasstårta

Tårtan går bra att göra flera dagar i förväg.

Du behöver

  • 300 g kokosmassa Odense
  • 3 st äggvitor
  • 1 st lime rivet skal

Glass:

3 st äggulor
1 dl strösocker
1.5 dl mjölk 3%
1 st saffran kuvert
2.5 dl vispgrädde
1 msk konjak

Garnering:

kiwi physalis och passionsfrukt

Ugn: 200º

Det här behövs till 8-10 bitar:

Gör så här

1
Kläm fast bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 23 cm. Smöra formen. Riv kokosmassan. Vispa äggvitorna hårt. Blanda kokosmassa och äggvita försiktigt. Rör ner rivet limeskal.

2
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, ca 20 minuter. Låt kakan kallna i formen.

3
Blanda äggulor, socker, mjölk och saffran i en kastrull. Låt koka på svag värme under omrörning till krämliknande konsistens. Låt svalna.

4
Vispa grädden och vänd ner den i saffranskrämen tillsammans med konjaken. Låt kakan ligga kvar i formen och häll över glassmeten. Frys tårtan minst 4 timmar. Ta fram den ca 30 minuter före servering. Garnera med frukt.

Scroll to Top