Du behöver
- 300 g kokosmassa Odense
- 3 st äggvitor
- 1 st lime rivet skal
Glass:
3 st äggulor
1 dl strösocker
1.5 dl mjölk 3%
1 st saffran kuvert
2.5 dl vispgrädde
1 msk konjak
Garnering:
kiwi physalis och passionsfrukt
Ugn: 200º
Det här behövs till 8-10 bitar:
Gör så här
1
Kläm fast bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 23 cm. Smöra formen. Riv kokosmassan. Vispa äggvitorna hårt. Blanda kokosmassa och äggvita försiktigt. Rör ner rivet limeskal.
2
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, ca 20 minuter. Låt kakan kallna i formen.
3
Blanda äggulor, socker, mjölk och saffran i en kastrull. Låt koka på svag värme under omrörning till krämliknande konsistens. Låt svalna.
4
Vispa grädden och vänd ner den i saffranskrämen tillsammans med konjaken. Låt kakan ligga kvar i formen och häll över glassmeten. Frys tårtan minst 4 timmar. Ta fram den ca 30 minuter före servering. Garnera med frukt.