Du behöver
- 750 g potatis mjölig
- 1 st ägg
- 2.5 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 2 msk smör eller margarin
Servering:
kalvschnitzel
rucola
körsbärstomater
sparris
champinjoner
parmesanost
Gör så här
1
Koka potatisen med skal. Ånga den torr och skala den. Pressa genom purépress ner i en stor skål.
2
Tillsätt ägg, mjöl och salt och arbeta ihop till en kompakt deg. Ta upp på lätt mjölat bord och dela i 6 bitar.
3
Rulla ut 1 cm tjocka längder och skär i 1 1/2 cm långa bitar. Tryck till varje bit med en gaffel och lägg på en kökshandduk.
4
Koka upp saltat vatten i en gryta. Lägg i ca 20 gnocchi i taget och sjud ca 2 min tills de flyter upp. Lyft upp med hålslev och låt rinna av. Stek i smör i omgångar. Servera med stekt schnitzel, förvälld sparris, tomater och stekta champinjoner. Hyvla över parmesanost.
Koka gnocchin i förväg och stek vid servering.