Gnocchi

Gnocchi kan liknas vid väldigt små kroppkakor utan fyllning. Potatisdegen liknar nämligen den vi gör till den öländska rätten. Servera dem rykande heta med hyvlad parmesan!

Du behöver

  • 750 g potatis mjölig
  • 1 st ägg
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör eller margarin

Servering:

kalvschnitzel
rucola
körsbärstomater
sparris
champinjoner
parmesanost

Gör så här

1
Koka potatisen med skal. Ånga den torr och skala den. Pressa genom purépress ner i en stor skål.

2
Tillsätt ägg, mjöl och salt och arbeta ihop till en kompakt deg. Ta upp på lätt mjölat bord och dela i 6 bitar.

3
Rulla ut 1 cm tjocka längder och skär i 1 1/2 cm långa bitar. Tryck till varje bit med en gaffel och lägg på en kökshandduk.

4
Koka upp saltat vatten i en gryta. Lägg i ca 20 gnocchi i taget och sjud ca 2 min tills de flyter upp. Lyft upp med hålslev och låt rinna av. Stek i smör i omgångar. Servera med stekt schnitzel, förvälld sparris, tomater och stekta champinjoner. Hyvla över parmesanost.


Kommentar:
Koka gnocchin i förväg och stek vid servering.

Scroll to Top