Minipaj med kräftsallad

Gör små pajer till förrätt eller buffé, eller en stor till många gäster.

Du behöver

Pajdeg:

1.5 dl mannagryn malda
1 dl vetemjöl
0.5 dl sesamfrön
50 g smör
0.25 dl minifraiche

Äggstanning:

2 st ägg
2 dl lätt crème fraiche
1 msk hummerfond konc
salt svartpeppar

Topping:

2 st salladslökar skivade
0.25 st chilifrukt urkärnad och finhackad
170 g kräftstjärtar
1 msk citronolivolja
2 msk dill hackad

Ugn: 225º

Det här behövs till 4 pajer, ca 10 cm i diameter:

Gör så här

1
Mixa mannagryn med mjöl och sesamfrön. Tillsätt smör och minifraiche och kör tills en boll bildats i matberedaren med kniven monterad.

2
Tryck ut pajdegen i formarna. Täck med plastfolie och låt stå i kylen minst 30 minuter. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i 8 minuter.

3
Vispa samman ägg, crème fraiche, hummerfond, salt och peppar, och fördela i pajskalen.

4
Grädda pajen i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Blanda salladslök, chili, kräftstjärtar, olja och dill i en skål. Fördela över de avsvalnade pajerna. Dekorera med dillkvistar.

Scroll to Top