Smörgåspepparkakor

Du behöver 2 dl ljus sirap 1.5 dl strösocker 0.75 dl flytande margarin 1.25 msk pepparkakskrydda mald 1 1 st ägg 1 st äggula 1...

Du behöver

  • 2 dl ljus sirap
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.75 dl flytande margarin
  • 1.25 msk pepparkakskrydda mald 1
  • 1 st ägg
  • 1 st äggula
  • 1 tsk bikarbonat
  • 11 dl glutenfri mjölmix

Ugn: 200°

Gör så här

1
Koka upp sirap och socker, och blanda med flytande margarin och pepparkakskrydda. 2. Ta kastrullen från värmen och tillsätt mjölk, ett ägg och en äggula. Rör om tills blandningen har svalnat av.

2
Mät upp bikarbonat tillsammans med 5 dl glutenfri mjölmix och blanda med övriga ingredienser.

3
Tillsätt ytterligare 6 dl mjölmix och låt degen vila i kylskåp till nästa dag. Täck bunken med plastfolie så att degytan inte torkar. 5. Sätt på ugnen. Ta fram bakplåtar och täck dem med bakplåtspapper. Dela upp degen och kavla ut den i omgångar, ca 3 mm tjockt. Använd en mugg med en diameter på ca 8 cm som mått och ta ut rundlar. 6. Provgrädda eventuellt den första kakan och tillsätt mer mjölmix om den flyter ut. Grädda kakorna i 10 minuter på mittfalsen i ugnen. Låt dem kallna på galler och förvara dem sedan i en burk med tättslutande lock. Bjud med smör och ost.

Scroll to Top