Vaniljsås

Visst finns det god sås att köpa, men den hemgjorda är ändå bäst.

Du behöver

  • 0.5 st vaniljstång
  • 2 dl mjölk
  • grädde +1 dl
  • 2 st äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk potatismjöl

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Snitta upp vaniljstången och skrapa ur kornen. Lägg ner stång och korn i en gryta tillsammans med mjölk och 1 dl grädde.

2
Koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Vispa ihop äggulor, socker och potatismjöl i en skål.

3
Ta bort vaniljstången och häll den varma gräddmjölken i skålen under vispning.

4
Häll tillbaka i grytan och sjud under omrörning tills såsen tjocknar. Låt kallna. Vispa resterande grädde och blanda med såsen.

Scroll to Top