Fiskratatouille med pasta

Du behöver 1 st zucchini delad och skivad 2 st stjälkar selleri skivade 1 st paprika tärnad 1 st gul lök grovhackad 1 st vitlöksklyfta...

Du behöver

  • 1 st zucchini delad och skivad
  • 2 st stjälkar selleri skivade
  • 1 st paprika tärnad
  • 1 st gul lök grovhackad
  • 1 st vitlöksklyfta skivad
  • 1 msk olivolja eller rapsolja
  • 3 dl tomater krossade
  • 1 dl vin eller 2 msk färskpressad citronsaft och vatten
  • 400 g fisk t ex hajmal i portionsbitar, Findus
  • örtsalt svartpeppar
  • 1 msk färsk dill hackad

Servera med:

pasta kokt
parmesanflagor
2 msk sherry torr
0.5 dl röd vinbärsgelé
salt svartpeppar

Svamptillbehör:

70 g bacontärningar stekta
200 g champinjoner eller kantareller
2 msk smör

Rotfrukter:

0.5 st kålrot i stavar
4 st morötter i bitar
1 kg delikatesspotatis små
10 st steklök skalade
2 msk rapsolja
1 msk flingsalt
2 st kvistar rosmarin

Ugn: 225º

Det här behövs till 2–3 port:

Gör så här

1
Fräs zucchini, selleri, paprika, lök och vitlök i en gryta med olja ca 5 minuter.

2
Späd med tomatkross och vitt vin. Låt koka upp och sjuda 5 minuter.

3
Skär fisken i bitar, lägg ner den och rör om försiktigt. Låt sjuda 2–3 minuter.

4
Smaksätt med örtsalt och peppar. Strö över dill. Servera med nykokt pasta och parmesanflagor.

5
Stek bacon och delade champinjoner i en stekpanna, ca 5 minuter. Koka haricots vertsen i lättsaltat vatten 4 minuter. Låt dem rinna av i ett durkslag och blanda sedan med champinjoner och bacon. Lägg upp på serveringsfatet tillsammans med steken.

6
Ansa, skala och dela rotfrukterna. Skrubba potatisen ren. Lägg allt i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över oljan och rör om med händerna så att alla bitar blir oljade. Salta, peppra och krydda med rosmarin. Stek i mitten av ugnen, ca 30 minuter. Rör om en gång under tiden. Servera steken med sås, vinbärsgelé, de rostade rotfrukterna och svamptillbehör.

7
Lägg upp sparris och tortellini på varma tallrikar och ringla över såsen. Servera genast gärna med någon sallad.

Scroll to Top