Du behöver
- flytande fett
- 1 st banan (50 g fruktkött)
- 50 g mörk blockchoklad
- 0.25 dl strösocker
- 0.5 dl flytande margarin
- 1 st ägg
- 0.5 dl gräddfil eller filmjölk
- 2 dl glutenfri mjölmix
- 0.5 dl pofiber
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
Ugn: 225°
Gör så här
1
Ställ 16 normalstora muffinsformar i papper på en plåt. Använder du ett muffinsbleck börjar du med att pensla fördjupningarna med flytande matfett.
2
Skala och mosa en mogen banan. Hacka blockchokladen litet grovt.
3
Vispa strösocker med flytande margarin till en luftig massa. Tillsätt ägget, bananmoset och chokladen samt gräddfil eller filmjölk.
4
Mät upp mjölmix, Pofiber, bakpulver och bikarbonat, och blanda med det övriga.
5
Dela upp smeten i formarna och grädda muffinsen i ca 10 minuter. Kakorna går bra att frysa in.