Bananmuffins med choklad

Bananer kan vara litet olika stora, därför väljer vi att ange skalad vikt.

Du behöver

  • flytande fett
  • 1 st banan (50 g fruktkött)
  • 50 g mörk blockchoklad
  • 0.25 dl strösocker
  • 0.5 dl flytande margarin
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl gräddfil eller filmjölk
  • 2 dl glutenfri mjölmix
  • 0.5 dl pofiber
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat

Ugn: 225°

Gör så här

1
Ställ 16 normalstora muffinsformar i papper på en plåt. Använder du ett muffinsbleck börjar du med att pensla fördjupningarna med flytande matfett.

2
Skala och mosa en mogen banan. Hacka blockchokladen litet grovt.

3
Vispa strösocker med flytande margarin till en luftig massa. Tillsätt ägget, bananmoset och chokladen samt gräddfil eller filmjölk.

4
Mät upp mjölmix, Pofiber, bakpulver och bikarbonat, och blanda med det övriga.

5
Dela upp smeten i formarna och grädda muffinsen i ca 10 minuter. Kakorna går bra att frysa in.

Scroll to Top