Smulpaj med rabarber och päron

Du behöver 200 g rabarber färska eller tinade 1 st päron 0.5 dl solroskärnor 2 dl havrekli 1 dl vetemjöl 2 msk lättströ (sötningsmedel) 1...

Du behöver

  • 200 g rabarber färska eller tinade
  • 1 st päron
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 2 dl havrekli
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk lättströ (sötningsmedel)
  • 1 dl flytande fett

Servera med:

gräddfil eller lätt crème fraiche

Ugn: 225°

Gör så här

1
Bottna en ugnssäker form (23 cm i diameter) med rabarberbitarna och täck med ett lager skivat päron med skalet kvar. Sötman från päronet är tillräcklig sötning.

2
Hacka solroskärnorna och blanda med havrekli, vetemjöl, sötningsmedel och fett.

3
Strö smuldegen över päronlagret och grädda pajen i 20–25 minuter. Servera pajen ljummen med gräddfil eller crème fraiche.

Scroll to Top