Rabarbermaräng

Du behöver 12 st digestivekex 1 dl kokosflingor 2 msk farinsocker 75 g smör eller margarin Rabarberkompott: 750 g späda rabarberstjälkar 1 dl strösocker 3...

Du behöver

  • 12 st digestivekex
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 msk farinsocker
  • 75 g smör eller margarin

Rabarberkompott:

750 g späda rabarberstjälkar
1 dl strösocker
3 msk vatten

Maräng:

4 st äggvitor
1 dl strösocker
1 msk hackad mynta

Ugn: 150°

Gör så här

1
Smula sönder kexen fint i en matberedare och blanda med kokosflingor och farinsocker. Smält matfettet och häll ner det i kexblandningen. Arbeta samman till en deg. Tryck ut degen i en eldfast form.

2
Skala eventuellt rabarbern om den är grov. Skär den i ca 3 cm långa bitar. Varva rabarber och socker i en kastrull. Tillsätt vattnet.

3
Låt kompotten koka på svag värme tills rabarbern är mjuk, ca 10 minuter. Häll kompotten över kexbottnen.

4
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker och vispa på nytt tills marängsmeten är blank och slät. Rör ner mynta.

5
Bred marängmassan över rabarbern och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills marängen har fin färg. Bjud den ljummen eventuellt med lite vaniljglass.

Scroll to Top