Du behöver
- 12 st digestivekex
- 1 dl kokosflingor
- 2 msk farinsocker
- 75 g smör eller margarin
Rabarberkompott:
750 g späda rabarberstjälkar
1 dl strösocker
3 msk vatten
Maräng:
4 st äggvitor
1 dl strösocker
1 msk hackad mynta
Ugn: 150°
Gör så här
1
Smula sönder kexen fint i en matberedare och blanda med kokosflingor och farinsocker. Smält matfettet och häll ner det i kexblandningen. Arbeta samman till en deg. Tryck ut degen i en eldfast form.
2
Skala eventuellt rabarbern om den är grov. Skär den i ca 3 cm långa bitar. Varva rabarber och socker i en kastrull. Tillsätt vattnet.
3
Låt kompotten koka på svag värme tills rabarbern är mjuk, ca 10 minuter. Häll kompotten över kexbottnen.
4
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker och vispa på nytt tills marängsmeten är blank och slät. Rör ner mynta.
5
Bred marängmassan över rabarbern och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills marängen har fin färg. Bjud den ljummen eventuellt med lite vaniljglass.