Rabarbermarmelad

Du behöver 1 kg rabarber späd 1 dl vatten 6 dl strösocker saft av 1 citron 1 krm natriumbensoat 2 tsk vaniljsocker Det här behöver...

Du behöver

  • 1 kg rabarber späd
  • 1 dl vatten
  • 6 dl strösocker
  • saft av 1 citron
  • 1 krm natriumbensoat
  • 2 tsk vaniljsocker

Det här behöver du:

Gör så här

1
Skölj och skär den oskalade rabarbern i ca 2 cm långa bitar.

2
Häll vatten och socker i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning tills sockret är helt smält.

3
Tillsätt rabarber och pressad citronsaft. Låt allt koka tills rabarbern är mjuk, ca 10 minuter.

4
Ta kastrullen från värmen och skumma väl. Rör ut bensoat och vaniljsocker i lite av marmeladen. Rör ner det i rabarberkastrullen.

5
Ös upp marmeladen i varma rena burkar, tillslut. Förvara marmeladen mörkt och kallt.

Scroll to Top