Biff med vitlöksost och bakad potatis

Du behöver 4 st bakpotatis 4 skiva entrecôte marmorerad, ca 1 1/2 cm tjocka grillolja svartpeppar nymald 50 g vitlöksost Tillbehör: smör finhackad persilja, salt...

Du behöver

  • 4 st bakpotatis
  • 4 skiva entrecôte marmorerad, ca 1 1/2 cm tjocka
  • grillolja
  • svartpeppar nymald
  • 50 g vitlöksost

Tillbehör:

smör finhackad persilja, salt

Vårsallad:

sallad ca 100 g blandad
1 st rädisor knippa
2 st tomater
1 st paprika gul
0.5 st rödlök

Vinägrett:

3 msk matolja
1 msk vinäger vit
0.5 tsk salt
1 krm peppar
1 st vitlöksklyfta pressad
0.5 tsk dragon
1 msk citron pressad saft
salt peppar
2 msk maizena brun redning
100 g röda druvor kärnfria, halverade
minitomater delade
svarta oliver urkärnade
färsk timjan

Ugn: 200–225º

Gör så här

1
Borsta potatisen och torka av den. Stick några hål med en gaffel. Svep in potatisen i aluminiumfolie och lägg den direkt i glöden, 45–60 minuter beroende på storleken.

2
Pensla köttet med grillolja och grilla det 2–3 minuter på varje sida. Krydda med svartpeppar. Lägg genast på osten som får smälta på biffarna.

3
Skär ett kryss i potatisen och lägg i lite mjukt smör. Krydda med salt och finhackad persilja.

4
Skölj salladen, låt den rinna av och riv den i mindre bitar. Ansa och skiva rädisorna. Tärna tomaterna. Kärna ur och tärna paprikan. Skala och hacka löken. Blanda allt i en salladsskål.

5
Vispa samman ingredienserna till dressingen. Ringla den över salladen och rör om.

6
Sätt in köttet i 100° varm ugn när ni sätter er till bords. Köttet behöver ca 15 minuter för att bli mediumstekt, ca 60° innertemperatur.

7
Lägg en skiva ankleverpastej på filén vid serveringen. Toppa med hackade svarta oliver. Servera med kokta haricots verts och paprikatärningar, madeirasåsen och mandelpuckarna.


Kommentar:
Om du vill spara tid går det bra att förbaka potatisen i 225° varm ugn utan folie i 5–7 minuter.

Scroll to Top