Pastagratäng med köttfärs

Du behöver 140 g pastaskruvar 250 g nötfärs 1 tsk matfett 0.5 st purjolök skivad 1 st vitlöksklyfta hackad 0.5 st chilifrukt urkärnad och hackad...

Du behöver

  • 140 g pastaskruvar
  • 250 g nötfärs
  • 1 tsk matfett
  • 0.5 st purjolök skivad
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • 0.5 st chilifrukt urkärnad och hackad
  • 2 msk teriyakisås
  • 0.5 dl vatten
  • salt peppar
  • 2.5 dl ostsås Kelda

Ugn: 225°

Gör så här

1
Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och spola av den med kallt vatten och låt den rinna av.

2
Fräs köttfärsen i en stekpanna med matfett så att den blir smulig. Tillsätt purjolök, vitlök, chili, teryakisås och vatten. Låt fräsa samman några minuter. Smaka av med salt och peppar.

3
Varva pasta och köttfärsröra i en smord ugnssäker form. Häll över Kelda ostsås och gratinera i ugn, ca 15 minuter. Servera med grönsallat.

Scroll to Top