Du behöver
- 140 g pastaskruvar
- 250 g nötfärs
- 1 tsk matfett
- 0.5 st purjolök skivad
- 1 st vitlöksklyfta hackad
- 0.5 st chilifrukt urkärnad och hackad
- 2 msk teriyakisås
- 0.5 dl vatten
- salt peppar
- 2.5 dl ostsås Kelda
Ugn: 225°
Gör så här
1
Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och spola av den med kallt vatten och låt den rinna av.
2
Fräs köttfärsen i en stekpanna med matfett så att den blir smulig. Tillsätt purjolök, vitlök, chili, teryakisås och vatten. Låt fräsa samman några minuter. Smaka av med salt och peppar.
3
Varva pasta och köttfärsröra i en smord ugnssäker form. Häll över Kelda ostsås och gratinera i ugn, ca 15 minuter. Servera med grönsallat.