Du behöver
- 2 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 1 msk fiberhusk
- 0.75 dl solroskärnor
- 4.25 dl glutenfri mjölmix (vi använde Lailas mjölmix)
- 2 tsk bakpulver
Ugn: 225°
Gör så här
1
Vispa samman ägg och socker till en pösig massa. Tillsätt Fiberhusk och vispa ytterligare några tag. Låt stå i 10 minuter.
2
Hacka solroskärnorna och blanda med mjölmix och bakpulver.
3
Rör samman degen och klicka ut den i två strängar på en plåt täckt med bakplåtspapper.
4
Skjut in plåten mitt i ugnen och grädda i 12 minuter.
5
Låt längderna kallna innan du skär dem i 2 cm breda bitar. Lägg ut skorporna på plåten igen med snittytan upp och låt dem få färg i ca 4 minuter.
6
Stäng av ugnen och låt skorporna torka på eftervärmen, helst med ventilen öppen eller luckan lite på glänt.
Servera skorporna till en kall, läskande rabarbersoppa. Koka en sockerlag på 3 dl vatten och 3 dl strösocker. Lägg i 250 g skuren rabarber och låt koka med i 3–4 minuter. Ställ soppan att kallna och smaksätt sedan med vanilj innan du låter den stå i kylskåpet i några timmar.