Bakpulverskorpor

Du behöver 2 st ägg 1.5 dl strösocker 1 msk fiberhusk 0.75 dl solroskärnor 4.25 dl glutenfri mjölmix (vi använde Lailas mjölmix) 2 tsk bakpulver...

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk fiberhusk
  • 0.75 dl solroskärnor
  • 4.25 dl glutenfri mjölmix (vi använde Lailas mjölmix)
  • 2 tsk bakpulver

Ugn: 225°

Gör så här

1
Vispa samman ägg och socker till en pösig massa. Tillsätt Fiberhusk och vispa ytterligare några tag. Låt stå i 10 minuter.

2
Hacka solroskärnorna och blanda med mjölmix och bakpulver.

3
Rör samman degen och klicka ut den i två strängar på en plåt täckt med bakplåtspapper.

4
Skjut in plåten mitt i ugnen och grädda i 12 minuter.

5
Låt längderna kallna innan du skär dem i 2 cm breda bitar. Lägg ut skorporna på plåten igen med snittytan upp och låt dem få färg i ca 4 minuter.

6
Stäng av ugnen och låt skorporna torka på eftervärmen, helst med ventilen öppen eller luckan lite på glänt.


Kommentar:
Servera skorporna till en kall, läskande rabarbersoppa. Koka en sockerlag på 3 dl vatten och 3 dl strösocker. Lägg i 250 g skuren rabarber och låt koka med i 3–4 minuter. Ställ soppan att kallna och smaksätt sedan med vanilj innan du låter den stå i kylskåpet i några timmar.

Scroll to Top