Festtårta

Lax och skaldjur är alltid fest. Här är en extra stor tårta som räcker till många.

Du behöver

  • 12 skiva formbröd längdskuret vitt

Fyllning 1:

200 g skaldjursost

Fyllning 2:

1 dl majonnäs
1 dl crème fraîche
200 g laxfilé rökt
0.5 dl dill finhackad

Fyllning 3:

1 dl majonnäs
1 dl crème fraîche
50 g stenbitsrom röd
2 st hårdkokta ägg

Garnering:

2.5 dl majonnäs
1 kg räkor med skal
150 g laxfilé rökt i tunna skivor
2.5 st ägg hårdkokta i skivor
slanggurka tärnad
dillvippor

Det här behövs för 10–12 bitar:

Gör så här

1
Kantskär brödskivorna och lägg tre skivor som botten. Bred osten över dem och täck med tre nya brödskivor på andra ledden.

2
Rör samman majonnäs med crème fraiche. Tärna laxen och rör ner den i majonnäsröran. Bred fyllningen över brödskivorna och strö över finhackad dill. Täck med tre nya brödskivor på samma ledd som de första.

3
Rör samman majonnäs, crème fraiche och stenbitsrom. Bred det över brödskivorna. Skala och hacka äggen. Fördela ägghacket ovanpå. Täck med de sista brödskivorna parallellt med andra lagret.

4
Skala räkorna. Bred majonnäs över och runtom hela tårtan. Täck kanterna med tärnad gurka och garnera tårtan som på bilden eller efter egen fantasi.

Scroll to Top