Du behöver
- 250 g grön sparris
- salt vatten
- 5 dl hönsbuljong av tärning
- 5 dl matlagningsgrädde
- 2 msk idealmjöl
- 2 msk körvel färsk
- salt och peppar
Gör så här
1
Skölj och skär av den torra nedersta delen på sparrisstjälkarna. Lägg sparrisen på en tallrik och strö över 1 krm salt och 2 msk vatten. Koka dem under lock i mikron, 2 minuter på full effekt.
2
Spola av dem i kallt vatten. Skär av topparna och spara dem. Skär resten av stjälkarna i små bitar.
3
Blanda hönsbuljong, matlagningsgrädde och idealmjöl i en gryta. Rör om medan soppan kokar upp. Tillsätt sparrisbitarna och körvel, och låt sjuda 5 minuter.
4
Smaka av med salt och peppar. Mixa soppan med mixerstav tills den blir skummig.
5
Servera soppan het med topparna av sparrisen och några färska körvelblad.