Skummig körvel- och sparrissoppa

Du behöver 250 g grön sparris salt vatten 5 dl hönsbuljong av tärning 5 dl matlagningsgrädde 2 msk idealmjöl 2 msk körvel färsk salt och...

Du behöver

  • 250 g grön sparris
  • salt vatten
  • 5 dl hönsbuljong av tärning
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk idealmjöl
  • 2 msk körvel färsk
  • salt och peppar

Gör så här

1
Skölj och skär av den torra nedersta delen på sparrisstjälkarna. Lägg sparrisen på en tallrik och strö över 1 krm salt och 2 msk vatten. Koka dem under lock i mikron, 2 minuter på full effekt.

2
Spola av dem i kallt vatten. Skär av topparna och spara dem. Skär resten av stjälkarna i små bitar.

3
Blanda hönsbuljong, matlagningsgrädde och idealmjöl i en gryta. Rör om medan soppan kokar upp. Tillsätt sparrisbitarna och körvel, och låt sjuda 5 minuter.

4
Smaka av med salt och peppar. Mixa soppan med mixerstav tills den blir skummig.

5
Servera soppan het med topparna av sparrisen och några färska körvelblad.

Scroll to Top