Silltårta

Ägg och sill i ljuvlig kombination.

Du behöver

  • 4 skiva bröd eller kavring
  • 1 st lök liten gul
  • 1 st ansjovisfiléer
  • 2 st hårdkokta ägg
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl crème fraîche
  • 0.5 dl dill finhackad

Garnering:

majonnäs
1 st ansjovisfiléer ask
2.5 st hårdkokta ägg
dill

Det här behövs för ca 8 bitar:

Gör så här

1
Lägg ut två brödskivor efter varandra. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Låt den svalna. Låt ansjovisfiléerna rinna av och hacka dem sedan. Skala och hacka äggen.

2
Rör samman majonnäs med crème fraiche. Rör ner lök, ansjovis, ägg och dill. Fördela det över brödskivorna. Täck med resterande brödskivor.

3
Bred ett tunt lager majonnäs över tårtan. Låt ansjovisen rinna av. Skala och dela äggen i vitor och gulor. Hacka det. Garnera tårtan som på bilden eller efter egen fantasi.

Scroll to Top