Sparrissoppa med skinkmuffins

Du behöver 200 g sparris fryst grön 0.5 st gul lök 1 msk smör eller margarin 5 dl vatten 1 st hönsbuljongtärning 1 msk vetemjöl...

Du behöver

  • 200 g sparris fryst grön
  • 0.5 st gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 5 dl vatten
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk vetemjöl
  • 0.5 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar

Gör så här

1
Skär av sparrisknopparna och spara dem. Skär sparrisen i centimeterlånga bitar. Skala och hacka löken. Fräs sparris och lök i smör.

2
Späd med vatten och buljongtärning, och låt koka i 5 minuter. Mixa soppan slät.

3
Vispa ut mjölet i grädden och red av soppan. Koka upp och lägg i sparrisknopparna. Smaka av med salt och peppar, och koka i 5 minuter.

Scroll to Top