Jordgubbsrulle

Du behöver 3 dl kokosflingor 0.75 dl potatismjöl 1.5 tsk bakpulver 3 st ägg 1.5 dl strösocker Fyllning och garnering: 2.5 dl vispgrädde 250 g...

Du behöver

  • 3 dl kokosflingor
  • 0.75 dl potatismjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker

Fyllning och garnering:

2.5 dl vispgrädde
250 g jordgubbar (färska eller tinade)

Ugn: 250°

Det här behövs till 8 bitar:

Gör så här

1
Klä en liten långpanna, 20×30 cm, med bakplåtspapper.

2
Blanda kokosflingor, potatismjöl och bakpulver.

3
Vispa äggen med sockret till en riktigt tjock och pösig smet, gärna med elvisp.

4
Blanda de torra ingredienserna med äggmassan och bred ut smeten i formen.

5
Grädda kakan direkt mitt i ugnen, ca 10 minuter. Stjälp upp på ett sockrat papper. Låt kakan svalna med formen över i ca 45 minuter.

6
Vispa grädden och ta undan 1/3. Ta också undan jordgubbar att skiva till garneringen, och mosa resten med en gaffel.

7
Blanda det mesta av grädden med de mosade jordgubbarna och bred ut fyllningen på kakan. Rulla ihop till en rulle.

8
Täck rullen med resten av grädden och garnera med skivade jordgubbar. Bjud som dessert eller till kaffet.

Scroll to Top