Du behöver
- 3 dl kokosflingor
- 0.75 dl potatismjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 3 st ägg
- 1.5 dl strösocker
Fyllning och garnering:
2.5 dl vispgrädde
250 g jordgubbar (färska eller tinade)
Ugn: 250°
Det här behövs till 8 bitar:
Gör så här
1
Klä en liten långpanna, 20×30 cm, med bakplåtspapper.
2
Blanda kokosflingor, potatismjöl och bakpulver.
3
Vispa äggen med sockret till en riktigt tjock och pösig smet, gärna med elvisp.
4
Blanda de torra ingredienserna med äggmassan och bred ut smeten i formen.
5
Grädda kakan direkt mitt i ugnen, ca 10 minuter. Stjälp upp på ett sockrat papper. Låt kakan svalna med formen över i ca 45 minuter.
6
Vispa grädden och ta undan 1/3. Ta också undan jordgubbar att skiva till garneringen, och mosa resten med en gaffel.
7
Blanda det mesta av grädden med de mosade jordgubbarna och bred ut fyllningen på kakan. Rulla ihop till en rulle.
8
Täck rullen med resten av grädden och garnera med skivade jordgubbar. Bjud som dessert eller till kaffet.