Mandelbotten med hallonmousse

Du behöver 1 dl sötmandel (65 g) 0.5 dl strösocker 2 st äggvitor 4 st gelatinblad 0.75 dl grädde (mellan- eller visp-) 200 g hallon...

Du behöver

  • 1 dl sötmandel (65 g)
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 st äggvitor
  • 4 st gelatinblad
  • 0.75 dl grädde (mellan- eller visp-)
  • 200 g hallon (färska eller tinade osockrade)
  • 1.5 dl kesella (1% fett)

Ugn: 175°

Det här behövs till 6-8 bitar:

Gör så här

1
Lägg bakplåtspapper på en plåt och rita ut en rundel, 20 cm i diameter. Skålla, skala och mal mandeln.

2
Vispa äggvitorna hårt och vänd ned sockret och mandeln.

3
Bred ut massan i den markerade rundeln och grädda bottnen mitt i ugnen i 20 minuter.

4
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten och vispa grädden.

5
Ta undan ca 15 bär och mosa resten med en gaffel. Blanda Kesella, grädde och bärmos. Lös upp gelatinet på svag värme och rör ned i smeten.

6
Lägg mandelbottnen på ett fat och klicka på moussen. Garnera med de resterande bären och låt stå svalt till serveringen.

Scroll to Top