Du behöver
- 1 dl sötmandel (65 g)
- 0.5 dl strösocker
- 2 st äggvitor
- 4 st gelatinblad
- 0.75 dl grädde (mellan- eller visp-)
- 200 g hallon (färska eller tinade osockrade)
- 1.5 dl kesella (1% fett)
Ugn: 175°
Det här behövs till 6-8 bitar:
Gör så här
1
Lägg bakplåtspapper på en plåt och rita ut en rundel, 20 cm i diameter. Skålla, skala och mal mandeln.
2
Vispa äggvitorna hårt och vänd ned sockret och mandeln.
3
Bred ut massan i den markerade rundeln och grädda bottnen mitt i ugnen i 20 minuter.
4
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten och vispa grädden.
5
Ta undan ca 15 bär och mosa resten med en gaffel. Blanda Kesella, grädde och bärmos. Lös upp gelatinet på svag värme och rör ned i smeten.
6
Lägg mandelbottnen på ett fat och klicka på moussen. Garnera med de resterande bären och låt stå svalt till serveringen.